Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز از عصر چهارشنبه ۱۲ شهریور با یک مراسم افتتاحیه تاثیرگذار شروع به کار کرد.

جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۰ در دوران کرونا در حالی شروع به کار کرد که فریادی پرشور در دفاع از تجربه جمعی سینمایی در برابر تهدید قابل درک غول‌های پخش آنلاین بود.

قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان کارش را با نمایش فیلم ایتالیایی دانیله لوچتی با عنوان «پیوندها» درامی درباره ازدواج شروع کرد که با استقبال خوبی هم روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پیوندی که بیش از همه در این جشنواره مورد توجه بود پیوندهای بین جشنواره‌های سینمایی و سینماها در سراسر جهان بود.

در مراسم، مدیران هفت جشنواره مهم اروپایی از جمله کن، برلین، سن‌سباستین، کارلووی‌واری و لوکارنو روی صحنه رفتند و اعلامیه‌ای نمادین را از روی صفحه نمایش بزرگ روخوانی کردند.

در بیانیه مشترک آمده بود: امروز، سینماها بار دیگر درهایشان را باز کرده‌اند، اگرچه مانند جشنواره‌های سینمایی، آنها نیز با درجاتی از عدم اطمینان و اضطراب شروع به کار کرده‌اند، اما آنها هم همه این تلاش‌ها را با امید و اطمینان انجام می‌دهند زیرا آنها حالا، بیشتر و بیشتر از هر زمان دیگر می‌دانند که هیچکس نمی‌تواند بدون سینما زندگی کند. هیچکس نمی‌تواند بدون فیلم‌ها و تماشای آنها در سالن‌های سینما زندگی کند، روی یک پرده بزرگ با جمعی از تماشاگران، با همه سرو صدا و سکوت. آرزویمان این است که امشب این را قاطعانه تکرار کنیم، باید از سالن‌های سینماهایمان مراقبت کنیم و همه با هم، آنها و ما، سینما و جشنواره‌ها، متعهد به مراقبت از فیلم‌ها، هنرمندان، متخصصان، منتقدان، و همه آنهایی هستیم که سینما را به وجود می‌آورند.

پیش از مراسم افتتاحیه وقتی کیت بلانشت به عنوان رییس هیات داوران امسال روی صحنه رفت، او نیز بر تهدید نمایش آنلاین تکیه کرد و پیش از آن با حضور در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که: هر چند مردم این روزها با نمایش‌های آنلاین سرگرم شدند اما همه امشب اینجا جمع شده‌ایم تا یادآوری کنیم که جمعی افراد ناآشنا می‌خواهند یک تجربه جمعی را در فضایی تاریک با هم با تماشای یک فیلم داشته باشند.

به رسم هر سال، روز چهارشنبه همچنین داوران بخش مسابقه اصلی در مراسم فوتوکال شرکت کردند. در این مراسم در کنار کیت بلانشت به عنوان رییس هیات داوران، مت دیلون بازیگر آمریکایی، ورونیکا فرانتس کارگردان و فیلمنامه‌نویس اتریشی، جوانا هاگ کارگردان و فیلمنامه‌نویس بریتانیایی، نیکولا لاجویا نویسنده ایتالیایی، کریستیان پتزولد کارگردان و فیلمنامه‌نویس آلمانی و لودیوین سانیه بازیگر و مدل فرانسوی حضور داشتند.

در مراسم افتتاحیه همچنین تیلدا سوینتون با دریافت جایزه شیر طلا برای یک عمر دستاورد هنری تجلیل شد و گفت: بودن در فضایی با مخلوقاتی که روی پرده بزرگ جان می‌گیرند و تماشای فیلم در ونیز، یک لذت ناب است.

این مراسم که نخستین رویداد مهم سینمایی پس از شیوع ویروس کروناست، همچنین با بزرگداشت انیو موریکونه آهنگساز فقید که در ماه جولای درگذشت شروع شد و ۹ قطعه ارکسترال از این آهنگساز اجرا شد که «تم دبرا» از فیلم «روزی روزگاری در آمریکا» سرجیو لئونه که توسط پسرش آندرآ موریکونه رهبری شد، از جمله آنها بود.

منبع: مهر

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!

ونیز ایتالیا نخستین شهر در جهان شد که برای بازدید از کانال‌های تاریخی و جاذبه‌های دیگر در روزهای اوج از گردشگرانِ روزانه هزینه دریافت می‌کند. درحالی‌که برخی مسئولان ونیز انتظار دارند اعمال این سیاست از جمعیت گردشگران انبوه بکاهد، اما برخی دیگر، از جمله شهروندان ونیزی اعمال این قانون را زیر سوال برده و حتی نسبت به آن معترض شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این اقدام برای مقابله با توریسم بیش از حد و کاهش اثرات مخربی که جمعیت زیاد می‌تواند در برخی از مکان‌های آسیب‌پذیر شهر داشته باشد، طراحی شده است و در عین حال می‌تواند برخی گردشگران را به بازدید از این شهر در زمان‌های غیر اوج گردشگری ترغیب کند.

هزینه ورود به شهر ونیز که تقریباً ۵.۳۷ دلار است فقط در ۲۹ روز از شلوغ‌ترین روزهای سال بین ۲۵ آوریل، مصادف با تعطیلات در ایتالیا تا ۱۴ ژوئن اعمال می‌شود.

بیشتر افرادی که به این شهر وارد می‌شوند باید ثبت‌نام کنند و یک کد QR یا بلیت دریافت کنند، اما برخی از گردشگران از پرداخت هزینه معاف هستند، به عنوان مثال، بازدیدکنندگانی که شب را در هتل یا اقامتگاهی رسمی می‌گذرانند مشمول این هزینه توریستی نمی‌شوند. به همین ترتیب، ساکنان، افراد متولد ونیز، افرادی که از اقوام ساکن، کارگران، دانش‌آموزان و بازدیدکنندگان زیر ۱۴ سال هستند نیز از پرداخت این هزینه معاف شده‌اند.

افزون بر آن قوانین، محدودیتی برای تعداد گردشگرانی که ممکن است در یک روزِ معین بازدید ونیز را رزرو کنند وجود ندارد.

«لوئیجی بروگنارو» ـ شهردار ونیز ـ سیستم جدید را آزمایشی برای محافظت از شهر خواند و «سیمونه ونتورینی»، مشاور گردشگری ونیز، اظهار کرد: «تمام جهان دوست دارند از ونیز دیدن کنند و این برای ما افتخار است. اما همه افراد در جهان نمی‌توانند دقیقاً در یک روز این کار را انجام دهند.»

کارشناسان تردید دارند که این هزینه توریستی بتواند به طور معناداری از جمعیت گردشگران بکاهد یا منابع مالی کافی برای پوشش هزینه‌های مربوط به مدیریت آب و پسماند در اختیار مسئولان قرار دهد.

«مگان اپلر وود» ـ مدیرعامل برنامه مدیریت دارایی‌های گردشگری پایدار (STAMP) در دانشگاه کرنل ـ در بیانیه‌ای اظهار کرد: «بیشتر تحقیقات برای شهرهایی مانند ونیز نشان می‌دهد که مالیات اضافی آن‌طور که ادعا می‌شود ورود گردشگران را کاهش نمی‌دهد. به منظور پرداختن به بار گردشگری، نهادهای مدیریتی باید هزینه هر گردشگر را تعیین کنند تا اطمینان حاصل شود که استفاده عادلانه و پایدار از منابع محلی وجود دارد. پس از تعیین این هزینه‌ها، اصلاح مالیاتی برای پوشش این هزینه‌ها الزامی خواهد بود.»

به گزارش رسانه‌های دیگر، برخی از ساکنان ونیز پنجشنبه گذشته به این سیاست جدید اعتراض کردند و حتی برخی از آنها با پلیس ضدشورش ایتالیا درگیر شدند.

این شهر تالابی تقریباً ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، در حالی که چند نسل پیش جمعیت آن چندین برابر بود و حالا در شلوغ‌ترین روزهایش، می‌تواند تقریباً به اندازه ساکنانش گردشگر جذب کند.

ونیز به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود و سالانه پذیرای بیش از ۵ میلیون گردشگر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • آمار فروش فیلم‌های سینمایی در اولین هفته اردیبهشت/ «مست عشق» از «تمساح خونی» سبقت گرفت